Saturday, November 1, 2008

Jemaah Haji Berangkat Ke Tanah Suci Mekah Al Mukaramah

gambar Mekah Al MukaramahBergema lagi laungan azan memberi penghormatan terakhir buat jemaah haji berangkat ke tanah suci Mekah Al Mukaramah, tanah haram yang menjadi idaman untuk di ziarahi oleh seluruh umat Islam. Kaabah rumah Allah bagai melambai-lambai ke arah mereka dan masing-masing menyimpan hasrat mahu membersihkan diri dan rohani agar selepas melepasi proses haji, pahalanya berganda dosanya tiada.

Penerbangan pertama para jemaah haji Malaysia yang pertama telah berlangsung pada hari Khamis (30 Okt 2008) yang telah dihadiri oleh DYMM Agong, Sultan Mizan di Kelana Jaya. Panggilan untuk ke Mekah akan berlaku setiap tahun yang akan dihadiri oleh ribuan manusia dari setiap pelusuk dunia semata-mata untuk mengunjungi Baitullah Yang Agong. Dengan tertunainya ibadat haji, maka cukuplah rukun Islam yang lima.

Kepada jemaaah haji, doakan kepada seluruh umat islam, agar HASANAH di dunia.. HASANAH di akhirat.. Moga haji yang dimiliki nanti mabrur dan selamat berangkat ke tanah suci Mekah dan selamat pulang ke tanah bertuah MALAYSIA ini... amin.


mymode jana pendapatan anda

No comments: