Tuesday, October 14, 2008

Gambar Bogel dan Video Lucah

Bagi yang sudah biasa melayari internet mereka mungkin sudah lali apabila terserempak dengan 'cerita lucah', 'gambar bogel', 'video lucah' 'aksi lucah' dan 'telanjang' atau sebagainya. Memanglah benda-benda ini boleh membuatkan kita bergoyang iman tidak kira lelaki ataupun wanita. Gambar diatas adalah ujikaji saya apabila menaip perkataan 'lucah' pada google search engine jika di-on-kan Safe Search. pesanan saya pastikan tiada kanak-kanak jika anda test image search engine ini.

Sebagai seorang yang matang kita perlu bertanggungjawab jika semua penaik nafsu syahwat ini ditonton oleh kanak-kanak. Bukan mereka sengaja mencari keyword yang lucah tetapi mereka akan ter-klik atau ada iklan yang kurang ajar mempamerkan tubuh untuk menarik perhatian. Kanak-kanak ini tidak boleh dipersalahkan. Kita perlu berbuat sesuatu. pastikan pada Image Search Engine anda dikunci. Bagi sesiapa yang belum tahu cara-cara nak kunci image search supaya image yang dipaparkan adalah ditapis cara dengan memastikan perkataan pada search engine tersebut tertera: ' Safe Search is On'. jika off, anda klik pada 'safe search filtering' > Use Strict filtering > Safe Prefering.

Sebagai seorang Islam, aku merasa amat hampa kerana terlampau banyak gambar orang Melayu yang berkeadaan memalukan dan terdapat juga wanita bertudung mengayakan aksi bersama jantannya dengan muka yang tak malu. Saya sudah lali dengan internet dan saya juga sudah tahu dari mana mereka boleh dapatkan video lucah tersebut dengan percuma. Aku tak nak beri tahu dimana untuk di download video tersebut nanti aku tanggung dosa bersubahat sama. Wahai sahabat sesiapa yang tertengok atau ter-usya gambar-gambar aksi 'ganaz' dan 'panas' tersebut bertaubatlah. Astagfirullah alazim...

Bagi pihak berwajib dengan sewenang-wenangnya telah membekukan talian blog-blog yang dikatakan 'mencetusan kekacauan kaum' dan 'menghasut', bagaimana pula jika remaja anda membuka laman dan blog-blog lucah? adakah mereka melarang dan memarahi anak mereka kemudian siap 'Bookmark' blog tersebut. Pada waktu malam mereka pula yang tumpang sekaki dan tanduk dah tumbuh dia tak sedar.

mymode jana pendapatan anda

3 comments:

Tirana said...

Alhamdulillah info yang berguna.. InsyaAllah saya akan pastikan image yang tak sopan dikunci. Terimakasih kerana berkongsi ilmu.

izman said...

baru aku tahu. cuma anak2 masih terlalu kecil utk menggodek laptop aku.

terima kasih utk info

ari said...

salam. bahagian mana erk?
tak jumpa pun bahagian safe search tu...plzzzz