Friday, October 24, 2008

Anwar Malas Ambil Alih Kerajaan Buat Masa Ini?

Ketua Umum Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar IbrahimUmum Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata beliau tidak mahu lagi bercakap mengenai perancangan untuk mengambil alih kerajaan seperti yang diuar-uarkannya sebelum ini.
"Cukuplah mengenai perkara itu, kita akan fokuskan kepada pembangunan ekonomi," katanya dalam sidang media selepas taklimat mengenai Bajet Pakatan Rakyat 2009.
Beliau berkata demikian bagi menjawab soalan media mengenai perkembangan terbaru berkaitan rancangannya untuk mengambil alih kerajaan.
Sebelum ini semasa berucap di Kota Bharu pada 9 Oktober lalu, Anwar meletakkan sasaran terbaru untuk mengambil alih kerajaan iaitu sebelum hari Raya Aidiladha Disember depan.
Jika bagi sesiapa yang beriya-iya sangat mengatakan BN akan tumbang pada masa terdekat anda silap. Konsep RAHMAN mungkin menjadi kenyataan. Jika dula seluruh Malaysia ini digambarkan bahawa satu kejutan akan berlaku dimana PKR akan mengambil alih Putrajaya. Tidak cukup dengan itu mereka meyakinkan rakyat dengan memberikan suatu gambaran kronologi pengambilalihan. Malah mereka sudah pun meyusun satu barisan kabinet bayangan.

mymode jana pendapatan anda

1 comment:

Mak Su said...

yea yea! saya pertama!?

ehheeemmm: yang penting, jangan perkotak-katikkan kami-kami ni.