Thursday, March 13, 2008

DAP memang Tak Boleh Bersepakat

DAP memang tak boleh bersepakat dalam apa sahaja sebab itu dulunya, dia mengambil keputusan keluar daripada pakatan BA. Korang tengok sendiri dia bual hal pulak apabila boss DAP, Lim Kit Siang tak puas hati apabila Sultan Perak pilih Mohd Nizar jadi PM Perak. Ahli dari parti DAP tak hadir semasa majlis penyerahan watikah perlantikkan MB Perak.

Kalau permulaan sudah ada konflik, macam mana mereka nak mentadbir negeri?. Kalau mereka boikot majlis tersebut bermakna mereka tak suka Mohd Nizar, dan MB Perak ini umpama tak ada tangan nak berkerja. Nak berkebun, cangkul patah. Nak tengok TV tak ada siaran, gitulah umpamanya.

ini sebahagian kenyataan akhbar dari Utusan Malaysia:
PETALING JAYA: Pakatan DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas yang membentuk kerajaan campuran di Perak, mula goyah apabila semua 18 ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) DAP di negeri itu mahu memboikot majlis angkat sumpah jawatan Menteri Besar, petang ini.

Tindakan itu diambil berikutan keputusan Pemangku Sultan Perak, Raja Dr Nazrin Shah, semalam, yang memilih Ahli Dewan Undangan Negeri (DUN) Pasir Panjang merangkap Setiausaha Perhubungan Pas negeri, Ir Mohammad Nizar Jamaluddin, sebagai Menteri Besar Perak ke-10.

1 comment:

Aleeya said...

blum ape2 dah nak gado, bengongnye DAP!biadap n stupido hehehe