Sunday, March 23, 2008

Cuba Teka Siapa MB Terengganu

Apakah kriteria untuk menjadi seorang menteri besar?. Apakah memerlukan wajah yang hensem dan tampan? Rambut belah tepi? baju masuk dalam seluar? Gigi putih tidak berlubang?. baju bergosok?

Esok akan berlangsung majlis angkat sumpah menteri besar baru, ahmad said sebagai menteri besar Terengganu. 32 Adun dah sepakat malah dah tandatangan sokongan kepada idris jusoh. ada yang berani kata pulok, kalau ahmad said jadi MB, dia nak letak jawatan!..panas..pedas. Mereka akan memulau majlis angkat sumpah tersebut dengan tidak hadir.

lantaklah diorang..kalau aku bercakap kang pedas, pulok, nanti orang Terengganu marah. Dah 2 minggu tak ada menteri besar, pastu nak main pulau-pulau pulok...

Apa pendapat anda? siapa MB yang layak? coba teka.......

11 comments:

nz said...

sy sbg pemeggang ic merah menerima sesipa sjeh yg dilantik oleh bapak sultan trengganu..tentunya bapak sultan lebih ngerti setuasitas sebenaknya..hehe

sekian wasallam

cendawanintim said...

saya kot...hikhik

imz said...

saya plak bibi kepada nz..ingin meyatakan...hehehe...saya suka idris la...dia tu low profile tau..!!!..x kisahla sapa..pun janji BN menang kt ganu..!!!hidup BN..!!

IdaShah said...

mesti lah idris jusoh....sbb dia lebih hensem dr ahmad said har!har!har!

Idham said...

kenapa sultan x suka idris jusoh..ada desas desus menyatakan perlantikan idris jusoh akan meyelamatkan dana pak lah dan khairy jamaluddin...

Jue Hairul said...

kadang kala desas desus tu berasas jugak..

Jentayutiara said...

ku mizan ada sbb 2! tp kn klu zaman dulu mcm nie kes derhaka kat raja yer.

perlis... MB baru exco pun baru.... team baru semua.

Pak Ngah: said...

:: salam... macam tak percaya je mereka nak letak jawatan tuuu... rasa2nya sekadar mengacah je... kecuali le mereka secara sengaja... mencari pasal...

:: sama2 kita tengok... akan rentak tari mereka...

TokNabe said...

Kalau saya biar cabai burung je jadi MB... biar sentiasa panas :D

ismar said...

Akhirnya setuju juga dengan pilihan pihak istana.Apa dah jadi!

harizhazwan said...

a'ah...x letak pon jawatan....
niler pnipu2x rakyat...